Kirjaudu sisään

Olet sisäänkirjautunut!

Mene Omille sivuilleni
✓ILMAINEN TOIMITUS & PALAUTUS  ✓TOIMITUS 2-5 PV

Parkatakit

Lajittele
/ Jaottele

Tuotemerkki:

Väri:

Koko:

Hinta:

Tyhjennä
Suodata
 Langford Parka Navy
1149.90€
 Artic Parka DF Melton Blue
789.90€
 Artic Parka DF New Black
789.90€
 Langford Parka Black
1149.90€
 Artic Parka DF Red
789.90€
 Emory Parka Black
1194.90€
 Artic Parka No Fur Melton Blue
739.90€
 Sandford Parka Black
949.90€
 Regulator Parka Black
799.90€
 Redox Parka Black
999.90€
 Redox Parka Dark Navy
999.90€
 Regulator Parka Navy
799.90€
Tuotteet 1-32 32

Parkatakit

Parkatakit ovat ehkä yksiä vahvimmin alakulttuureihin liitettyjä takkeja. Yhdysvaltain armeijan ”Korea-parka” M51 kuului brittiläisten modsien vaatevalikoimaan täydellisenä takkina käsin ommellun puvun päällä. Takki suojasi käyttäjäänsä sateelta ja tuulelta heidän ajaessa Vespalla tai Lambrettalla ja takit eivät maksaneet lähes mitään, sillä takkeja myytiin runsain mitoin armeijan ylijäämäliikkeissä. Parkatakki toimitti myös kätevästi makuupussin virkaan, kun alakulttuurin edustajat kokoontuivat yöpymään Englannin etelärannikolle. Tämä tapahtui 60-luvun alkupuolella. Kyseinen parkatakki on kuitenkin yhä selkeä tyylistä kertova vaate, jos tuntee takin historian. Jos nykyään onnistuu löytämään aidon M51-parkatakin hyvässä kunnossa, saa siitä pulittaa huomattavasti suuremman summan.

Sittemmin parkatakista ovat tehneet omia versioita monet vaatemerkit. Tulkinnoissa on muokattu mallia, istuvuutta ja mittasuhteita. Jos haluat mahdollisimman paljon alkuperäistä muistuttavan parkatakin, pitää sen olla ns. ”fishtail”-malli, jossa takaa pidempi helma. Takin helman tulee ulottua vähintään reiden puoliväliin ja takissa tulee olla suuri huppu ja kiristysnyöri vyötäröllä, jotta muotoa voi muokata sen mukaan, mitä takin alle pukee.

Riippumatta siitä, millaisen parkatakin valitset, on se hyvin käytännöllinen takkimalli, jota voi käyttää monessa eri tilanteessa. Oikeanlaisesta kankaasta olevaa parkatakkia voi hyvin käyttää myös puvun tai pikkutakin päällä. Lyhyempi ja trendejä seuraavampi malli on taas monipuolinen vaihtoehto farkkujen ja chinojen kanssa.

Poimi inspiraatiota parkatakin käyttöön verkkolehdestämme Carl Magazine.

Welcome!
We only deliver to addresses within following countries.
You may continue browse on this .x but we are not able to deliver any goods outside this country.
Save my choice
Continue to Finland »